Robomow TS1000 robotgressklipper.

 

Robomow TS1000

Robomow TS1000 er parkert for kvelden i ladestasjonen sin.

 

En Robomow TS1000 robotgressklipper er på prøvetid i hagen.
Dvs jeg var litt i tvil om den ville takle tomta vår som er litt kuppert og bratt enkelte steder.
Og har jo hatt litt startvansker der den satte seg fast i en bakke, og ikke minst falt utfor en kant på 1,2m høyde, men stort sett er jeg fornøyd 😉 .
Bratteste bakken er nok langt over den anbefalte stigningen som er 15% der kantledningen ligger. Litt villedende dette med hvor mye stigningsprosent robotklipperende klarer.
Feks skal Robomow takle 35% stigning ifølge spesifikasjonen.
Men der kantledningen skal ligge, kan det bare være 15%.
Det er i området innenfor ledningen den takler den bratteste stigningen.

Fjernstyring TS1000 på bratteste deler av plen.

På den bratteste delen av plenen må jeg bruke fjernkontroll via Ipad mini for å styre Robomow.

Veggboks til Robomow

Måtte lage en liten fuglekasse for å beskytte veggboksen som leverer strøm til Robomow.

Etter fallet utfor kanten, har Robomow også vært litt mer lunefull enn ellers.Har flere ganger måttet hanke den inn fra forskjellige steder etter at den har forvillet seg utenfor kantledingen. Heldigvis var det bare et plastdeksel som hadde hektet seg av under knivene og skrapte ned i bakken. Dette har nok gjort det vanskelig å følge kantledningen hele veien. Robo funker bra nå iallfall.

Robomow har mye reklame om at deres klippere kan kjøres med smarttelefoner og nettbrett.
Men her er det også litt lite info om hva som virkelig virker og ikke.
Har feks prøvd med en HTC telefon med android os. Denne koblet seg til Robomow med en gang uten noen problemer. Og jeg var klar som bare det til å kjøre gressklipper på de smaleste og mest uframkommelige stedene. Men ble skuffet da appen til android os ikke var helt klar med fjernstyringsfunksjonene enda.
På denne versjonen kan en bare justere inn innstillinger på samme måte som på lcdpanelet på selve klipperen. Så da prøvde jeg alt jeg har av Apple produkter.
3 forskjellige ipad og 2 iphone ble prøvd i tur og orden uten at de i det hele tatt klarte å finne klipperen i blåtanninnstillingene. Etter 3 dager med testing lesing på nett og div. Klarte jeg endelig å koble en ipad mini til Robomow. Måtte rett og slett restarte ipaden flere ganger før den registrerte klipperen. Dette prøvde jeg med alle de andre enhetene også uten hell forløpig. Men ipad mini virker altså nå som fjernstyring på klipperen. Og det er helt greit å kjøre den med ipad der det er praktisk umulig å legge kantledning.

Plen klippet med Robomow TS1000

Her ser en plenen klippet med Robomow TS1000 ca 3 ganger. Litt uheldig med dypeste dumpa der det har stått vann når den klippet sist. Ble litt spinning og sporete.

Så langt er jeg godt fornøyd med kjøpet av robotklipper.
Men gjenstår å se hvor driftsikker den er i det lange løp. Må sikkert lage et lite halvtak over selve ladestasjonen slik at klipperen er i le for sol og regn når den står der. Veggboksen som leverer strøm til ladestasjonen, har jeg bygget inn med en liten kasse for å verne den litt. Dette kan nok hjelpe litt på levetid til både batteri og elektronikk i Roboen.

Noe monteringstid og innkjøring i forhold til plassering av kantledninger osv må en regne med før klipperen klarer seg selv. Men etter en 2-3 klipp virker ting å gå seg til.
Eneste jeg ikke er helt klok på enda er regnsensoren. Den virker ikke som den måler annet enn 29 på sensitivitet. Og så lenge jeg har intensiteten ståendes på 29 eller lavere, farer Robomow avgårde og ska klippe uansett om det høljregner aldri så mye. (har blitt en del dype spor her og der). Ser ut som jeg må stanse den via aktivitetskalenderen for å hindre den å klippe i regn enn så lenge. Får høre om det er noe å gjøre med dette via support til Robomow.

2 tanker om “Robomow TS1000 robotgressklipper.

  1. Tilbaketråkk: Hus til Robomow robotgressklipper. | filmhulenfilmhulen

  2. Tilbaketråkk: Robomow TS 1000 still going strong. - filmhulenfilmhulen

Legg inn en kommentar